Skip links
Top 5 gratis SEO Tools

Top 5 gratis Keyword Research Tools

Je wilt je website bezoeken verhogen en bent daarvoor op zoek naar een gratis Keyword Research tool.

Keyword research of zoekwoorden onderzoek is één van de vele dingen die je moet doen als je jouw zichtbaarheid in zoekmachines als Google en Bing wilt verbeteren. Als je jouw zoekwoorden kent en weet hoe je daarmee beter kan scoren, zullen jouw resultaten snel verbeteren.

Om jou een handje te helpen heb ik voor jou een top 5 gemaakt van beste gratis keyword research tools. Deze kun je gebruiken om de zichtbaarheid van je website te verbeteren en meer bezoekers aan te trekken.

Uiteraard, omdat het gratis tools zijn, kun je niet altijd alle functies gebruiken, maar met behulp van deze tools kun je wel zien wat mogelijk is.

Google Search Console is een uitstekende manier voor beginnende zoekwoorden onderzoekers om mee aan de slag te gaan met SEO.

De eigen tool van Google kun je uiteraard als betrouwbaar beschouwen. Search Console helpt je de prestaties van organisch zoeken van jouw website bij te houden. Dit betekent dat het veel gegevens toont over de zoekwoorden waarvoor je reeds rangschikt.

In het rapport ‘zoekresultaten’ worden de zoekwoorden getoond die de afgelopen tijd het meeste verkeer naar jouw website hebben gestuurd.

Daarnaast kan het de prestaties van je site beoordelen en mogelijke problemen constateren. Hierbij worden adviezen gegeven om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw website Google-vriendelijk is.

Een van de nadelen van Google Search Console is dat het geen adviezen geeft over welke keywords je kunt gebruiken om beter te ranken. Maar om te beginnen is dit een hele praktische tool.

Google Search Console

2. Answer the Public

Het belangrijkste doel van elke succesvolle SEO- en contentcampagne is om de vragen van jouw publiek te beantwoorden. Maar hoe kom je erachter op welke vragen je publiek antwoorden nodig heeft?

Daar heeft Answer the Public van SEO goeroe Neil Patel antwoord op.

Answer the Public is een slimme tool voor consumenteninzichten die de voorgestelde zoekopdrachten van Bing en Google combineert en visualiseert in een soort antwoordencirkel. Georganiseerd in categorieën zoals wat, waar en waarom, bieden deze zoekcirkels een overzicht van de vragen die mensen vanaf hun verschillende apparaten in zoekmachines typen.

Deze tool is ideaal om long-tail zoekwoorden te achterhalen.

Gratis Keyword Research Tool

3. Canirank

Beantwoord snel de vraag: “Can I rank for this keyword?”

In tegenstelling tot de meeste gratis SEO-tools, geeft CanIRank geen generiek advies zoals: “Dit zoekwoord is heel concurrerend” of “Op dit zoekwoord kun je weinig concurrentie verwachten”.

Canirank is een gedetailleerde tool die aanbevelingen geeft in plaats van data. Zoals welk keyword het beste is voor jouw website.
Voor elke aanbeveling ontvang je gedetailleerde doe-het-zelf-instructies die je natuurlijk ook aan je SEO-consultant kunt delegeren.

Gratis keyword research tool canirank

4. SEO PowerSuite

Als je op zoek bent naar een uitgebreide optie, is SEO PowerSuite een uitstekende tool voor zoekwoordenonderzoek. De complete toolkit bevat alles wat je nodig hebt om SEO te verbeteren. Je krijgt functies voor fundamenteel zoekwoordonderzoek, evenals optimalisatie-opties voor mobiel, sociale media en meer.

De gratis versie werkt het beste voor kleine websites, die zo nu en dan een SEO check doen.

gratis Keyword Research Tools

5. Keywordtool.io

Keywordtool.io is een webgebaseerde tool voor zoekwoordonderzoek die de functie Google Automatisch aanvullen gebruikt om zoekwoordsuggesties voor je te genereren. De functie Automatisch aanvullen van Google is een kernfunctie van Google Zoeken waarmee gebruikers hun zoekopdrachten sneller kunnen voltooien.

Met deze SEO-tool krijg je in slechts een paar seconden vele long tail zoekwoord ideeën!

Daarnaast is deze tool geschikt voor de Nederlandse taal. Wil je daarnaast je rankings op bijvoorbeeld Instagram verbeteren? Ook hier kan Keywordtool adviezen in geven.

Gratis Keyword research tool

SEO is een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie als bedrijf. Steeds meer mensen gebruiken zoekmachines om informatie te vinden, dus het is cruciaal dat jouw website goed gevonden wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je ervoor kan zorgen dat jouw website beter geïndexeerd wordt door de zoekmachines en je hogere posities bereikt.

Door simpelweg bepaalde aanpassingen in je website te doen, of door actief te bloggen en social media in te zetten kom je sneller hoger in de resultaten van een zoekmachine terecht. Natuurlijk moet alles wel op de juiste manier aangepakt worden, want anders heeft het weinig tot geen effect.

Wil je hier liever niet dagelijks mee bezig zijn? Schakel dan Lemon Marketing in; ik ondersteun je graag met alle online marketing vraagstukken!